12/27/2008

Apával a kórházban

12/26/2008

Bence születése



A mi kis manónk december 18ra volt kiírva hivatalosan de úgy döntött még benn marad a pocakban egy ideig. Doktorbácsi úgy határozott 4 nappal ,hogy csak ki kéne már jönnie a kis lurkónak. Már nagyon izgatottak voltunk a kórházi csomag is be volt pakolva. Eljött december 22. hétfő. Reggel 7 -re kellett a kórházba csomagostól bevonulni de vasárnap este már nem nagyon tudtam aludni.....
Burok repesztéssel kezdődött olyan 8 óra körül és vártuk a fájásokat de csak nem akartak nagyon jönni, voltak ugyan de nagyon gyengécskék. Balázs hősiesen állta a próbát végig mellettem volt a vizsgálatok alatt is, leginkább beszélgettünk és nevetgéltünk:) Na innen is lehetett sejteni, hogy még bőven nincsenek erős fájások. A szülész megvizsgált, de úgy tűnt valami nincsen rendben. Kiderült, hogy nincsen beilleszkedve babó, túl fent van a kobakja.
Vártunk vagy egy órát másfelet, majd megint megnézett a feje még mindig fent volt nem jött lejjebb de tágulni tágultam. Megkérdezték mit szeretnék. Természetesen minél hamarabb szülni vágtam rá:) Láttam az arcukon, hogy ebből császár lesz bár ezt már az első vizsgálatnál sejtettem.... 9.30 körül megkaptam az oxytocint.
Na a mosoly lefagyott az arcomról.....sajnos babó szív hangja egyszer csak eltűnt és oxigént nyomtak az orrom alá hogy lélegezzek. A szülésznő oldalra fordított kiderült a baba nem bírja a cuccost....elszaladt az orvosért és kb. 10-15 perc múlva már a műtőben voltam. Megkaptam a spinális érzéstelenítést és elkezdtem zsibbadni. Bencét úgy 10-15 perc alatt már ki is varázsolták a pocakomból kommentálva hogy hatalmas a baba és sajnos a nyakára tekeredett a köldök zsinór ezért is nem tudott kibújni szegénykém. Sajnos nem sírt fel, de olyan gyorsan történt minden hogy fel sem eszméltem igazán. Elvitték lemosni, bebugyolálni majd behozták megmutatni:) Majd ahogy a képeken is látjátok kis hófehérke legalább is egyelőre:) Aztán kivitték apához aki ugyan szeretett volna bent lenni a szülésnél de a császár miatt erről lecsúszott mindezek ellenére nagyon büszke volt és rögtön kezébe is foghatta Bencét.
Bbókát inkubátorba tették ahogy később anyáék és Balázs mesélte és megfigyelték pár órát a cukor szint miatt ilyen nagy babáknál állítólag előfordul gyakrabban hogy cukrosak, de hála az égnek semmi baja nem volt. Így csak délután tolták be hozzám a csöppséget:) Sajnos végig feküdtem, mert az érzéstelenítés deréktól lefelé lebénított és kellett még egy kis idő, hogy elmúljon a hatása. Másnap reggel már azt ígérték felkelhetek. Hurráááááá. Na azt nem gondoltam hogy olyan nehéz lesz ez a dolog, de túléltem és a kórházban töltött néhány napot is:)

12/25/2008

Gólyahír


Kedves ismerősök és család tagok 2008 december 22 -én megszületett kisfiunk Bence 4220 gramm és 58cm a mi kis "törpénk".:)

-1. nap


Már hétvégén feldíszítettük a fát hogy mire hazajövünk a kórházból ne kelljen ezzel is bajlódni. Ajándékok becsomagolva a fa alatt. Itt látszik milyen óriási a pocakom:) Szülés előtt egy nappal a mi kis babókánkkal:)