3/25/2009

Tervek 1.

Megpróbáltuk a szoba lezárását...hát nem jött össze. Ezt a lakást sajnos nem lehet másképpen berendezni.....

Amit tervezünk: Kifestjük az előszobát és a konyhát, fürdőt, wc-t a nyáron vagy tavasszal ez még nem fix. A cuccok megvannak szóval csak befejezzük amit Bence előtt elkezdtünk.
Kicseréltetjük a csapokat mert már folynak nagyon és így nem éppen komfortos a dolog.
Veszek linóleumot a fürdőben és tervezzük, hogy veszünk egy új kanapét 2 személyest kihúzhatósat és akkor a nappaliban lesz egy sarokülő így és mindenki elfér.
+ az ajtókra veszek szigetelést. Hát ez a terv amíg itten vagyunk.

Valamikor el fogunk ám költözni, hogy mikor az a jövő zenéje pár év még szerintem de én úgy gondolom még mielőtt Bence ovis lenne ezt meglépjük.
Egy olyasmi lakás mint anyáé pont jó is lenne és elég is főleg fenntartani. Legyen gázkonvektor min 2 szoba de a két szoba legyen nagy, akkora konyha hogy beférjen egy étkező és legyen nagyobb a fürdőszoba is...:)legyen spájz is szóval ez lenne a tuti és olyan helyen ami félig a város de azért a hegyeket is lehessen látni. Én a 12 kerületre gondoltam....az ötlet Balázsnak is tetszik:)

Bezártság

Már 4 napja vagyis ez az 5. napja, hogy nem voltunk friss levegőn csak szellőztetés ment. Botrány ez a viharos szél most már leállhatna. elfújja még a babakocsit is és nem szeretnék megint egy náthát bekapni múltkor én is beteg lettem na meg az orrszívózást sem akarom megint elkezdeni végre be tudtuk fejezni....

Más: Hát a hason altatás az nem megy....nagyon nem tetszik neki szóval nem erőltetjük. Ha neki kényelmesebb háton hát legyen. Nap közben egyszerűen nem alszik a kiságyba ha odateszem olyan gyorsan felkel hogy csak na. Most amíg nem forgolódik még a nagyágyon altatom ez a legújabb és így a macsekkal mi elvagyunk a nagyszobában senki nem zavar senkit....hm:) kivéve amikor altatnám és a másik kis szörny elkezd nyávogni...

A legeslegújabb kb. 2-3 napja fel akar ülni amint betöltöttük a 3. hónapot. Nagyon durva most már szerintem olyan hasizma van hogy csak na. Persze mindig mondom neki hogy még az ülés az messzebb van de hát nem lehet mit tenni ülni akar persze nem hagyjuk.Ha karban is van most már kifelé kell tartani, hogy mindent lásson csak hát a karunk le fog szakadni.
Majd kipróbáljuk a hordozót hogy hogy viseli a kifelé rakjuk bele.Na kíváncsi leszek, mert ahogy elnézem semmi kötöttséget nem bír.

Látogatók: Voltak látogatóban Tamara meg az Évi jó volt látni őket sajnos Bence aznap nagyon nyűgös volt és fáradt is. Hétköznap is volt szóval remélem majd később meg tudjuk ismételni és akkor már játszhatnak is vele. Ilyen szempontból jobb a hétvége.
A héten jönnek Laciék és lehet Krisztiánék is szombaton.(03.28) Andiék vagy vasárnap(03.29) vagy majd jövő hét vasárnap(04.05) mivel most szombat munkanap lehet inkább pihennének vasárnap.Jövő héten szombaton (04.04)meg Zoliék:) Most Csütörtökön meg jön Antal Tündi Miával .Rendelünk majd valami kaját, de azt tervezem hogy ma főzök egy jó nagy adag gulyáslevest. Meglátjuk majd.

Anyáék tegnap jöttek haza Párizsból Bogiék ma érkeznek majd és a nagyi is itt van vagy ma vagy valamikor gondolom felugranak majd. Jön a dédi:)

Jövő héten kedden meg mi megyünk látogatóba a doktornénihez....második oltás következik...(03.31)

Mosolyország


Bencus sokadik mosolya de az első amit le tudtam fotózni:)

Vendégségben Nóri babánál:)


Bencének van egy kis barátnője pont 2 hónap van közöttük a csajszi az idősebb:) ez volt az első alkalom, hogy a kezébe fogott valamit. Jól csörögtek együtt.....

Tegnap előtt voltunk 3 hónaposak:) Már egész sok minden tudunk. Fejet emelni, megfogni a játszószőnyegről lelógó dolgokat és most már sokat nevetünk is és huncutul mosolygunk.

Nagyon szeret a mellkasunkon feküdni és nézelődni és most már észrevesz minket ha középre néz és nagyokat nevet néha pelenkázás közben is sikerül rávenni nagyon imádja ha puszilgatom a hasát:)

Hogy mivel hol is tartunk hát lássuk csak:

Játék: rengeteg játéka van, csörgők miegymás amikkel el is játszik de van egy műanyag lánc amit nagyon szeret. Szoktam váltogatni a játékokat, mert úgy tűnik néha megunja már őket...nem csodálom mondjuk mindig ugyanazt látni nem lehet olyan tuti dolog:) Körülbelül olyan 10 percig bírja a játszószőnyegen ha jó kedve van és nem nyűgös. vettem neki habtapit:) habszivacs puzzlet azon szoktuk hasra fektetni pár percig bírja aztán belázad. Szóval játék terén még kéne pár ötlet. A bajom az hogy ha beteszem a hordozóba nem marad benne. Elkezd feceregni aztán sírni de ha megmaradna tudnék főzni miegymás......sajna ez így bajos. Ezért féltek tőle hogy nem maradna meg a pihenőszékben.

Evés: már elég régóta 160-170ml tápszereket eszünk de nem is szokta mindet megenni mindig hagy az alján egy kicsit. Szóval az evéssel nincsen gond. Mostanában kevesebbet is evett, mert meg volt fázva csak ilyen 80ml-et és hát megismerkedtünk az orrszívó porszívóval hát az tényleg egy horror. Ami nekünk volt annak az orrba dugható része üveg de állandóan attól féltem mi van ha elreped vagy valami és felsérti a nóziját...ezért vettem egy másikat az műanyag jobban is viszonyul hozzá bár hát a sírás megmaradt. Úgy sajnálom ilyenkor ez tényleg horror....
Ma megmértem ruhástól és 7400 grammot mutatott a mérleg este fürcsinél megmérjük majd rendesen is.
Most úgy néz ki hogy kap enni korán reggel 6-7 között olyan 10-11 körül majd 1-2 , 5-és 7 között attól függ mennyire éhes aztán fürcsi és alvás van hogy utána kap enni ez még nem fixálódott amin kéne változtatni.

Alvás: na ezzel van a legtöbb gondunk. egyszerűen nem tudja kialudni magát és folyamatosan nyűgös sír, szenved napközben. Már kicsit kikészültem tőle az utóbbi időkben. Egy nap volt talán mostanában amikor mosolyogva kelt fel. Pedig az lenne a jó ha az esetek többségében nem sírva kelne fel. Már annyi mindent elolvastunk most próbálkozunk. Nem tudom miért de már jó ideje háton alszik, pedig régen mindig hason aludt és csak úgy tudott elaludni is. A kórházas társam is így altatja a babáját és csak egyszer kel fel olyan hajnali 5-6 körül enni aztán alszik tovább. Most azon vagyok hogy kipróbáljam, hogy hason altatom megint.Hátha.....Egyre jobban zavarják a zajok is így úgy döntöttünk, hogy lezárjuk a két szoba közti átjárót és lesz 2 külön bejáratú szoba így nem kell állandóan attól félni, hogy túl zajosak vagyunk. Akarunk venni egy kihúzható kanapét is hogy majd itt aludhassunk kinn a nagyszobában és ő meg a saját szobájában ne zavarja a horkolás stb....:) de ez a jövő zenéje most csak lezárjuk az átjárót. A sok ringatástól meg kézben tartástól a nagyujjam kiugrott vagyis valószínű a nyereg ízületemmel van valami mert néha kiugrik a nagyujjam aztán meg vissza....hát nem kellemes van hogy nem tudom felvenni a gyereket...

Címkék: , ,